Ta strona używa plików cookies.
Polityka Prywatności    Jak wyłączyć cookies?
AKCEPTUJĘ

GOPLANT STEAK

SKŁADNIKI (2 porcje)

250g GOPLANT Zamiast Wołowiny (2 kotlety)
1 duża cebula
2 ziemniaki
1 batat
2-3 łyżki oliwy z oliwek
250g pieczarek
Sól, świeżo mielony pieprz
Świeży tymianek i oregano
2 średnie naczynia żaroodporne

PRZYGOTOWANIE

Naczynie żaroodporne nasmarować oliwą i położyć w nim Burgery Goplant Zamiast Wołowiny.

Czyste pieczarki i cebulę pokrojoną w piórka wrzucić do miski. Dodać łyżkę oliwy, szczyptę soli i świeżo zmielony pieprz. Wymieszać, następnie wyłożyć na wierzch Burgerów i równomiernie rozłożyć.

Ziemniaki i batata umyć lub obrać ze skóry – jak kto woli. Następnie pokroić w ćwiartki, wrzucić do miski po cebuli i pieczarkach, dodać sól, pieprz, listki tymianku i oregano oraz 1 łyżkę oliwy, następnie dokładnie przemieszać. Całość wysypać do drugiego naczynia żaroodpornego i równomiernie rozłożyć.

Piekarnik nagrzać do 180 stopni w opcji z termoobiegiem, wstawić oba naczynia i piec ok 30-40 min aż ziemniaki i bataty zrobią się zrumienione i miękkie.