200g GOPLANT Zamiast Kurczaka
2 łyżki oleju roślinnego
1 łyżka czerwonej pasty curry
1 duży ząbek czosnku
1/2 cebula
1/2 czerwonej papryki
1/2 żółtej papryki
2/3 szklanki zielonej fasolki (może być mrożona)
200 ml mleka kokosowego
1 łyżeczka cukru
1 łyżka sosu sojowego
Czosnek pokroić na cienkie plasterki, cebulę w piórka: paprykę oczyścić i pokroić w kawałki. Fasolkę podgotować na parze, na sitku nad gotującą się wodą na ryż ok. 5 minut.
W woku lub na patelni rozgrzać olej, dodać pastę curry i podsmażyć 30 sekund. Dodać czosnek i podsmażyć kolejne 30 sekund. Dodać kawałki Goplant Zamiast Kurczaka i podsmażyć wszystko jeszcze ok. 2 minuty.
Dodać cebulą i paprykę i dalej podsmażać przez ok. 2 minuty. Dodać podgotowaną na parze fasolkę, wszystko zalać mlekiem kokosowym. Dodać cukier i sos sojowy, wymieszać i gotować wszystko aż sos nieco odparuje. Podawać z ryżem.